Wist je dat...

Eerste pocket

Wist je dat de eerste donald duck pocket in 1970 is uitgebracht? Dit was een pocket uit de 1e serie genaamd "De zebramossel". Deze was gedeeltelijk in kleur en gedeeltelijk in zwart-wit. Deze allereerste pocket is opnieuw in kleur uitgebracht als pocket 89 in de 3e serie. Alleen de illustraties zijn zwart wit gebleven.

Volgorde

Wist je dat niet alle verhalen in chronologische volgorde worden geplaatst? Zo beleeft Mickey in Pocket 10 (2e serie) een avontuur met Atoompje, terwijl Mickey hem pas in deel 18 leert kennen.

Zelfde verhaal

Wist je dat in Donald Duck pocket 102, Donald samen met Diederik naar de opera gaan en dat zij precies hetzelfde verhaal beleven in Donald Duck pocket 141? Beide verhalen zijn getekend door verschillende tekenaars.

Superdonald

Wist je dat Superdonald in oudere uitgaves "Fantomerik" genoemd wordt? Zo speelt zich in pocket 4 (2e serie) een verhaal af van Fantomerik (alter ego van Donald) waar hij het opneemt tegen Fantomina (alter ego van Katrien). Zij komt nog een keer terug in pocket nummer 152 met het verhaal "De terugkeer van Superkatrien"

Verbannen

Wist je dat Donald Duck rond 1977 verbannen werd uit Finland? Op deze manier hoopte Finland dat de jeugd meer geld ging besteden aan hobbies en sport. De gekte was al snel weer over en een paar maanden nadat Donald Duck verbannen werd was hij populairder dan ooit in Finland. Dit bracht sommige mensen aan het denken of dit niet een slimme marketingtruc was van Disney.

Pocket 116

Wist je dat pocket nummer 116 eigenlijk niet de goede naam heeft gekregen? Op de cover van de pocket kun je lezen "Superdonald je bent er geweest". Daardoor lijkt het alsof dit de titel van de pocket is. De echte titel is echter "De ware erfgenaam" Of dit een foutje van de uitgever geweest is, is niet bekend.

Advertentie

 Sint 2020 Sint 2020

Copyright © 2007 - 2022 donaldduckpocket.nl


Donaldduckpocket.nl is een fansite en is op geen enkele manier gelieerd aan Disney of DPG Media.


Op alle afbeeldingen rust een copyright van Disney.


Informatie op deze website is o.a. gehaald bij https://inducks.org en DPG Media.